zaterdag 28 maart 2009

Uitleg; Wat gebeurt er bij Volle Maan

Wat gebeurt er bij een Volle Maanmeditatie
Meditaties ten tijde van de Volle Maan.

Voorbij de Aarde en stromende door de Zon komen er één keer per maand energieën vanuit een van de Tekens van de Dierenriem naar onze Aarde. Deze energieën zijn te benutten door middel van meditatie. De kennis over dit alles zal langzaam maar zeker duidelijker worden naarmate men aan deze bijeenkomsten deel kan nemen.

Iedere maand zal er van tevoren worden besproken welke energieën zullen stromen en vanuit welk Sterrenbeeld. Op deze manier kan men leren aanvoelen waarvoor deze bijzondere energieën dienen en hoe ze te benutten zijn. Iedere maand staat de maan zelf ten tijde van de Volle Maan niet in de weg om deze energieën door te laten. Het is dus een misvatting te denken dat de meditaties gaan over de Volle Maan zelf. Deze komt in het geheel niet of nauwelijks ter sprake.

De Volle Maan kan men beschouwen als het hoogtepunt van iedere maand waarin de kracht om te mediteren enorm toeneemt, en dat het gemakkelijker te mediteren is dan b.v. de eerste helft van de maand, de periode van de nieuwe maan. Het is aan cycli verbonden zoals ook eb en vloed.

Het staat allemaal in het ontvangen en het uitdelen van energie en dat is waar de mens voor geschikt is. Het ontvangen en uitdelen van deze belangrijke energieën is te leren. Gevraagd wordt echter om een mentale afstemming. Dit is belangrijker dan men denkt. De energie ten tijd van Volle Maan is zodanig dat het alles versterkt in de mens. Een mens dat emotioneel is afgestemd, zal dat merken en nog emotioneler worden. Een emotionele afstemming kan leiden tot ernstige onbalans. Een mens dat mentaal is afgestemd zal nog sterker op dat gebied werkzaam kunnen zijn. Hoe mentaler, hoe beter de ontvangst en het uitdelen van energie.

De ontvanger kan een uitdeler van energie zijn, dat heeft de Mensheid als rol op zich genomen heeft. Niets kan dus voor de mens zelf gehouden worden. De energie stroomt door het eigen energieveld heen naar alle natuurrijken die met de mens verbonden zijn. Het is dus Dienst wat de mens verrichten kan.

Een ieder die zich aangetrokken voelt tot deze vorm van Dienst aan de Mensheid kan zich aanmelden om mee te doen voor een bijeenkomst ten tijde van Volle Maan.

Geen opmerkingen: